Amerika'dan IŞİD'e Karşı Uçak Gemisi Hamlesi

ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD'e karşı olası hava operasyonu için savaş ve uçak gemisinin İran Körfezi'ne doğru yola çıktığını açıkladı

 ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Irak'taki askeri operasyonlarda kullanılma ihtimaline binaen bir uçak gemisinin Körfez'e yönlendirilmesi talimatını verdi.


OPERASYON İÇİN İLK ADIM

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Irak'a asker yollamayı düşünmediğini, ancak başka olasılıkları da göz ardı etmediğini belirten açıklamasından yaklaşık 24 saat sonra, ABD IŞİD'e karşı olası bir operasyon için ilk adımı attı. Savunma Bakanı Chuck Hagel, 103 bin tonluk uçak gemisi USS George HW Bush'un, İran Körfezi'ne gitmek için yola çıktığını bildirdi. USS George HW Bush savaş ve uçak gemisine, USS Philippine Sea ve USS Truxton adlı güdümlü füze gemileri eşlik ediyor. Umman Denizi'nden yola çıkan gemilerin, sabaha karşı bölgeye ulaşmaları bekleniyor

TEDBİR AMAÇLI BASRA KÖRFEZİ'NE YÖNLENDİRİLDİ

ABDIrak'ta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün yaydığı tehdit sonrasında, Ortadoğu bölgesinde bulunan ABD donanmasına ait "USS George HW Bush" gemisini tedbir amaçlı Basra Körfezi'ne yönlendirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in şu anda halihazırda bölgede bulunan "USS George HW Bush" gemisinin bugün Basra Körfezi'ne yönlendirilmesi emrini verdiğini bildirdi.

"BAŞKAN OBAMA'YA DA ESNEKLİK SAĞLAYACAKTIR"

Kirby, "Bu emir, Irak'ta, Amerikalı vatandaşların hayatlarını ve Amerikan çıkarlarını koruma noktasında askeri seçenek gerekli olursa, Başkomutana (Barack Obama) ek esneklik sağlayacaktır" dedi.

Kirby, "USS George HW Bush" gemisine, güdümlü füze kruvazörü "USS Philippine Sea" ile güdümlü füze destroyerı "USS Truxtun"un eşlik edeceğini kaydetti ve gemilerin bu akşam mevkilerine ulaşmasının beklendiğini dile getirdi.

UÇAK GEMİSİ OPERASYON KABİLİYETİNİ ARTTIRABİLİR

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak'taki Amerikalıların ve Amerikan çıkarlarının korunması için askeri seçeneklerin gerekli görüşmesi halinde uçak gemisi operasyon kabiliyetini artıracak. / Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2014, 23:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER