Son iki yılda yaşanan gelişmeler nedeniyle bu önceliğin azaldığını belirten Nöther, bu durumun özellikle de aileleri olan yöneticiler için geçerli olduğunu ifade etti. Nöther, gerekçenin siyasi gerilimler değil, ‘2015 yılından bu yana artan şiddet olduğunu’ söyledi. Nöther Berlin’le Ankara arasındaki İncirlik krizi, referandum etkinliklerinin iptali ve gazeteci Deniz Yücel’in tutuklanması gibi siyasi gerilimlerin Türkiye’deki Alman şirketlerinin ticaret hayatı üzerinde henüz etkisi olmadığını da belirtti.
“Türkiye’deki Alman şirketlerine yönelik bir mağduriyet olmadı. Alman şirketlerinin hukuki olarak da zarara uğradıklarına dair de bir işaret görmedik” diyen Nöther, gelecekte de böyle bir durum öngörmediklerini ifade etti. Jan Nöther, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Alman şirketlerinin Türkiye’den ayrılmadığını, sadece 880 üyeden 20’sinin ülkeden çıktığını ve bunun normal bir dalgalanma olduğuna dikkat çekti.
Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Yönetim Kurulu Üyesi Nöther, Türk hükümetinin darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Gülen yapılanmasına yönelik soruşturmaların da Türkiye’deki Alman şirketlerini neredeyse hiç etkilemediğini belirtti. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)
Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2017, 16:28