ŞemdinliHaber

Ebolaya karşı üç yeni tedavi test edilecek

Sağlık

Batı Afrika’da 5 binden fazla insanın yaşamına mal olan ebola virüsüne karşı geliştirilen tedavi ve aşılardan bir türlü sonuç alınamadı.

Batı Afrika’da 5 binden fazla insanın yaşamına mal olan ebola virüsüne karşı geliştirilen tedavi ve aşılardan bir türlü sonuç alınamadı. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü (MSF), ebola tedavisi için hazırlanan üç terapi çeşidinde deneme aşamasına geçildiğini duyurdu.


MSF Koordinatörü Annick Antierens, yüzde 50 ila 80 oranında ölümlere yol açan ebola virüsüne karşı geliştirilen tedavilerin klinik testlerine Aralık ayından itibaren başlanacağını söyledi. Test edilecek yeni ebola tedavilerinde kullanılacak olan ilaç maddelerinin Brincidofovir ve Favipiravir olduğunu kaydeden Antierens, daha önce ebolaya yakalanan ve iyileşen hastaların kan plazmalarının da kullanılacağı bilgisini verdi.

Aralık ayında başlayacak testlerin sonuçlarının Mart ayından itibaren alınacağını belirten MSF Koordinatörü, ebola tedavi merkezlerindeki hastaların istemeleri halinde, tedavilerine ek olarak yeni test ilaçlarından alabileceklerini belirtti.

MSF tarafından yapılacak yeni testler Oxford, Paris ve Antwerpen’deki tıbbi laboratuvarlar ile işbirliği halinde geliştirildi.Testlere ayrıca Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da destek veriliyor. Annick Antierens, testlerin başarılı olması halinde virüsün yayıldığı bölgelerin tümünde kullanılacağını söyerken, testlerde kullanılacak ilaçların piyasada yeterli miktarda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Ebola virüsü ilk kez 1976 yılında bugünkü adı Demokratik Kongo Cumhuriyeti olan Zaire’de ortaya çıktı. Aralıklarla meydana gelen salgınlarda on binlerce kişi yaşamını yitirirken, bu yılki ebola salgınındaki ilk ölüm geçtiğimiz Aralık ayında Gine’de yaşanmıştı. Mart ayında salgın haline geldiği anlaşılan bu yılki ebola salgınında 5 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.