Bunun üzerine mahkeme heyeti Demirtaş’ın başka mahkemedeki beyanını savunma olarak kabul ederek mütalaaya geçmek istedi. Demirtaş’ın avukatları ise bu duruma itiraz ederek mütalaaya geçilmemesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı avukatların salondan çıkartılması kararını verdi. Avukatlar da salondan çıkmayı reddedince mahkeme heyeti salondan ayrıldı.
AVUKATLAR ÇIKTI, MAHKEME HEYETİ DÖNDÜ
Daha sonra avukatlar duruşma salonunundan çıktıktı ve mahkeme heyeti salondaki yerini tekrar aldı. Avukatlar salon dışındayken mütalaasını açıklayan duruşma savcısı Demirtaş ve Önder’in “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla 5’er yıla kadar hapis cezası istedi.
Mahkeme heyetinin tutumunu eleştiren Demirtaş’ın avukatlarından Cahit Kırkazak, şunları söyledi: “Mahkeme bütün usul kuralları çiğneyerek Alelacele karar vermek istiyor. Sayın Demirtaş’ın görevsiz mahkemede alınan beyanı dosya kapsamında esasa ilişkin beyan olarak kabul edip, sayın Demirtaş savunma yapmaya hazır olmasına rağmen savunma alınmadan karar vermek istiyor. Mahkeme bütün beyanlarımızı ve tevzi-i tahkikat taleplerimizi hiç bir gerekçe göstermeden reddediyor. Dosyadaki bilirkişi raporları dahi tarafımıza tebliğ edilmemişken, Demirtaş’ın savunması alınmadan yangından mal kaçırır gibi karar verilmek isteniyor.”
Mahkeme heyeti duruşmayı 8 Haziran’a erteledi.