Görülen duruşma sonucunda Mutlu çifti beraat etmişti. Turan’ın Yargıtay’a itirazı nedeniyle yeniden yapılan yargılamada Mutlu çifti büyük bir şok yaşadı. Sözcü’den Halil Ataş’ın haberine göre 11 Aralık günü görülen davada 50 sayfa savunma veren çifte, mahkeme 5’er yıl hapis cezası verdi.
Mahkeme süreci devam ederken Selçuk Mutlu’nun görev süresinin sonunda yüklü bir mal varlığına sahip olduğu ve bu serveti konumunu kullanarak elde ettiği iddia edilmişti. Mutlu, belediye başkanı seçilmeden önce belediyede fen işleri müdürü olarak görev yapıyordu.
Selçuk ve Selda Seven Mutlu’ya ait şirketlerin 280 bin metrekare arsa, konut ve araziye sahip olduklarına dair tapu kayıtları mahkemeye sunulmuştu. Müteahhit İsmail Turan, kendisinden talep edilen parayı vermediği için Güzelyalı Belediyesi sınırlarındaki arsasının bir anda belediye meclisi kararıyla plan tadilatı yapılarak vasfının değiştirildiğini öne sürmüştü.
İCBAR SURETİYLE İRTİKAP SUÇU NEDİR?
‘İcbar ve irtikap suçu’ yasada “Görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlanmasına veya bu yolda vaatte bulunulmasına bir kimseyi icbar eden kamu görevlisi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Kamu görevlisinin haksız tutum ve davranışları karşısında, kişinin haklı bir işinin gereği gibi, hiç veya en azından vaktinde görülmeyeceği endişesiyle, kendisini mecbur hissederek, kamu görevlisine veya yönlendireceği kişiye menfaat temin etmiş olması halinde, icbarın varlığı kabul edilir.” olarak tanımlanmıştır.