ŞemdinliHaber

Yüksekova'da PKK mezarlarının tahrip edilmesi protesto edildi

Güncel

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK'lilere ait mezarların tahrip edilmesi, kitlesel bir şekilde protesto edildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Orman mahallesinde bulunan PKK'lilere ait mezarların dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edilmesi, binlerce kişi tarafından yapılan yürüyüş ile protesto edildi. Aralarında Yüksekova Demokratik Toplum Meclisi eş başkanları Vahit Şahinoğlu, Nazfe Evin, DBP Yüksekova ilçe başkanı Fikret Turgut, MEYADER yöneticilerinin de bulunduğu binlerce kişi Eski Cezaevi Kavşağında bir araya gelerek, tahrip edilen mezarlığa kadar yürüyüş gerçekleştirdi. 'An Kobanê an mırın, şer şer şer' pankartı ve PKK ve HPG bayraklarının taşındığı yürüyüşte sık sık " Biji serok Apo" ve " Şehit namirin" sloganları atıldı. 

Tahrip edilen mezarlık başında yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Yüksekova Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Vahit Şahinoğlu, "Şehitler Kürt halkının kırmızıçizgisidir. Bazı provokasyonlar peşinde olanlar savaş isteyen derin güçler provakasyon yaratmak amacıyla kutsal değerlerimiz olan şehit mezarlığına saldırmıştır. Şimdi birlik beraberlik zamanıdır. Hem halkımızın hem de tüm yetkililerin sağduyulu davranma zamanıdır. Bu hassas dönemde yapılan bu provokasyonlar halkımızı katliamdan geçirilmek isteniyor. Biz bu oyunlara gelmeyeceğiz. Önderliğine, şehidine ve hareketine bağlı olan Gever halkı bu derin oyuna gelmeyecektir" dedi.

Şahinoğlu'nun ardından basın açıklamasını yapan DBP Yüksekova ilçe başkanı Fikret Turgut "Bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Rojava Kürdistan’ındaki gelişmeler tarihi belirlemede büyük önem arz etmektedir. Ortadoğu ve Kürdistan’daki yer altı ve yerüstü kaynakları sömürmek için hegoman güçlerin kendi eliyle yarattıkları canavar olan IŞİD çetesini mazlum halkların üzerine saldırtıyor" dedi. Özellikle Kobanê kantonu üzerindeki saldırılar ile bunu amaçlamak istediklerinin altını çizen Turgut, "Herkes halkın hassasiyetlerinin göz önünde bulundurarak hareket etmelidir. Herkesin bu tür provokasyonlara karşı dikkatli olması gerekir. Kardeşliğe en çok ihtiyaç duyulan bu süreçte böyle bir saldırının yapılması manidardır" dedi. / Firatnews

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.