ŞemdinliHaber

YPG: Haseke'de çatışmalar devam ediyor

Güncel

YPG Basın Merkezi, Rejim güçlerinin Haseke’nin Kürt mahalleleri ve YPG noktalarına yönelik saldırı başlattığını ve çatışmaların devam ettiğini belirtti.

YPG Basın Merkezi, Rejim güçlerinin Haseke’nin Kürt mahalleleri ve YPG noktalarına yönelik saldırı başlattığını ve çatışmaların devam ettiğini belirtti. YPG, Rejim güçlerinin mahallelere yönelik havan atışı da gerçekleştirdiğini çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği veya yaralandığını ifade etti.


YPG Basın Merkezi, dün gece rejim güçlerinin Haseke'deki Kürt mahalleleri ve YPG noktalarına yönelik bir saldırı başlattığını bildirdi. YPG açıklamasında, “Rejim güçleri, güçlerimizin denetiminde bulunan İtfaiye, Talaya bölgesi ve bazı kontrol noktalarını hedeflemiştir. Rejim askerlerine sert yanıt veren güçlerimiz saldırıları kırmıştır” denildi.

Rejim güçlerinin eş zamanlı olarak Kürt halkının ağırlıkta yaşadığı Salihiyê, Miftiyê ve Til Hacer mahallelerini havan toplarıyla bombaladığını belirten YPG, bombardıman sonucu sivil halktan çok sayıda ölü ve yaralının olduğu yönünde haberler geldiğini kaydetti.

Açıklamada devamla şunlar  vurgulandı: “Çatışmalar şu anda da Talaya kampı, İtfaiye, Dewara Kilise ve Haseke'nin bazı mahallelerinde devam etmektedir. Yine rejim güçlerinin halka yönelik ağır silahlarla düzenlediği alçakça saldırı ve katliam girişimi de devam etmektedir.“

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.