ŞemdinliHaber

Kobanililer gönüllü sağlıkçı bekliyor!

Güncel

Suruç’ta bulunan çadır kentlerde gönüllü sağlıkçı olarak çalışan Dr. Azad Karagöz, çadır kentlerde çalışacak olan gönüllü sağlık personellerine ihtiyaç olduğunu belirtirken, ilgili kurumları çadır kentler ve Kobanê için ilaç yardımında bulunmaya çağırdı.

Suruç Belediyesi tarafından kurulan Kader Ortakaya, Arin Mirkan, Kobanê, Rojava, Nejat Suphi Ağırnaslı ve Külünçe köyü çadır kentlerinde yaşayan yaklaşık 20 bin Kobanêli için, kışın zor koşulları gönüllü çalışanlar eliyle hafifletilmeye çalışılıyor. Bunlardan Kader Ortakaya çadır kentinde yaşayan Kobanêliler için, kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalık tehlikesi de arttı. Çadır kentlerde gönüllü olarak çalışan sağlıkçılar, söz konusu sağlık tehditlerine karşı Kobanêlileri korumak için çadır kentte oluşturulmak istenen sağlık sisteminin alt yapısını kuruyor. Sağlıkçılar, kurulacak olan yeni sağlık sisteminde, çadır kentlerde çalışacak daha fazla sağlık personeline ihtiyaç olduğunu belirtti.

AKP İLGİLİ KURUMLARI KAÇIRTTI

Çadır kentlerde bir süredir gönüllü sağlıkçı olarak çalışan Dr. Azad Karagöz, kış ayının bazı klasik hastalıkları olduğunu ve bunların başında gribal enfeksiyonun çadır kentlerde yayılmaya başladığını söyledi. Çadır kentlerinde sağlık çalışmalarının tedavi edici nitelikte olmadığını, sadece basit yöntemlerle Kobanêlileri hastalıklardan korumak olduğunu ifade eden Karagöz, “Çünkü bir hastalık oluştuktan sonra tedavi edilmesi hem mali açıdan hem de personel yetersizliği açısından zordur” dedi. Karagöz, Kobanêlileri hastalıklardan korumak için aşılama yaptıklarını belirterek, “Aşılama belki on ya da 20 hastaya ilaç vermekten ya da muayene etmekten daha makbuldür” dedi.  

Karagöz, bir süre önce Kobanêlilerin kronik hastalıklarıyla uluslararası sağlık kurumlarının gönüllü çalışanlarının ilgilendiğini, ancak AKP Hükümetin çalışanlara baskı uygulaması üzerine bu kurumların çalışmalarının sonlandığını belirtti.

GÖNÜLLÜ SAĞLIKÇI LAZIM

Çadır kentlerde yaşayan Kobanêllilerin birçok sağlık ihtiyacı olduğunu belirten Azad, “Bizim ihyacımız olan kamplarda çalışacak arkadaşlardır. Bizden sonra bu sistem kendi başına kendini götürecek, yürüyecek hale gelir” ifadelerini kullandı. Karagöz, gönüllü çalışacak olan sağlık personellerine ihtiyacı belirtirken, öte taraftan hem çadır kentlere hem de Kobanê’ye ilaç yardımı talebinde bulundu. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.