ŞemdinliHaber

HGC yönetiminden Oda Başkanlarına ziyaret

Güncel

Hakkâri Gazeteciler Cemiyeti yönetimi kentte faaliyet gösteren meslek kuruluşları ve oda başkanlarını ziyaret etti. Ziyarette kentin sorunlarının çözümü için birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Hakkâri Gazeteciler Cemiyeti yönetimi kentte faaliyet gösteren meslek kuruluşları ve oda başkanlarını ziyaret etti. Ziyarette kentin sorunlarının çözümü için birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. 

2021 yılında kurulan ve 30 Haziran tarihinde gerçekleştirdiği ikinci olağan genel kurulunda Ali Yiğit başkanlığında kaldığı yerden yoluna devam eden Hakkâri Gazeteciler Cemiyeti (HGC) bugün kentteki meslek kuruluşları ve oda başkanlarını ziyaret etti. 

HGC Başkanı Ali Yiğit, Başkan Yardımcısı Mehmet Özkan, Sayman Serkan Besi, Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Gündüz ve Genel Sekreter Zeki Dara’nın bulunduğu heyet ilk ziyaretini Hakkâri Barosu başkanlığına gerçekleştirdi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Baro Başkanı Ergün Canan Hakkâri’deki sivil toplum örgütlerinin kentin temel meseleleri konusunda ortak hareket etmesinin önemini vurguladı.  Memleketteki tüm sorunların basın mensuplarının desteği ile gündeme geldiğine dikkat çeken Canan Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimine başarılar diledi. 


HGC yönetimi günün ikinci ziyaretinde Hakkâri Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin ile bir araya geldi. 
Başkan Tekin, şartlar ne olursa olsun Hakkâri’deki tüm sivil toplum örgütü ve meslek kuruluşlarının ortak hareket etmesi gerektiği mesajını verdi ve burada gazetecilere büyük sorumluluk düştüğünün altını çizdi. 


Ardından Hakkâri Ziraat Odası Başkanı Naif Önal ile bir araya gelen Başkan Yiğit ve ekibi Oda Başkanı Önal’dan çiftçinin sorun ve sıkıntılarını dinledi

Başkan Önal Hakkâri’de üye sayısı bakımından en kapsayıcı odanın Ziraat Odası Başkanlığı olduğu bilgisini paylaştı ve basın mensuplarının; ilin, ilçenin, kasabanın ve köylerin sorun ve sıkıntılarını gündeme getirmedeki görev ve sorumluluklarına dikkat çekerek ortak hareket etmenin önemini vurguladı. 


HGC yönetimi günün dördüncü ziyaretinde Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ile bir araya geldi. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren HATSO Başkanı Servet Taş Ali Yiğit ve ekibine başarılar diledi. 


Hakkâri’nin bir çok konuda ciddi sorun ve sıkıntıları olduğunun altını çizen Başkan Taş, basın mensuplarının önemli bir görev üstlendiğini Hakkâri ve ilçelerinin hak ettiği hizmetlere kavuşması için basın mensupları ve diğer tüm sivil toplum örgütlerinin daha çok sorumluluk alması gerektiği mesajını verdi. 

Başkan Yiğit yönetimi ile beraber kentteki ziyaretleri kapsamında Hakkâri Esnaf Odası Başkanı İsmail Akboğa ile bir araya geldi. 

Ziyaretlerinden ötürü HGC yönetimine teşekkür eden Başkan Akboğa, Hakkâri’nin ciddi sorun ve sıkıntıları olduğunu bu sorunların önemli bir kısmının basın aracılığa ile gündeme geldiğini kaydetti. 
‘Basın çok ciddi sorumluluk üstleniyor’ diyen Akboğa kentteki tüm sivil toplum örgütlerinin memleketin temel sorunları noktasında ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. 


Ali Yiğit Başkanlığındaki HGC heyeti günün son ziyaretinde Hakkâri Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan ile bir araya geldi.

‘Bu memleket hepimizin kendi elimizle güçlendirip kaldıracağız’ diyen Arslan, Hakkâri ve ilçelerinin tüm sivil toplum örgütü temsilcilerinin birlikte hareket etmesinin çok önemli olduğu mesajını verdi.

Hakkâri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Yiğit, HGC’nin Hakkari ve ilçelerinde gazetecilik mesleği ile uğraşan bütün gazetecilerin evi olduğunu belirterek kentin tamamında 63 gazetecinin cemiyete üye olduğu bilgisini paylaştı. 

Hakkâri’deki meslek kuruluşları ve oda başkanları ile bir araya geldikleri için mutlu olduklarını belirten Başkan Yiğit, Baro Başkanı Ergün Canan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Ziraat odası Başkanı Naif Önal, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa ve Şoförler Odası Başkanı Abdi Arslan’a sıcak karşılamalarından ötürü ayrı ayrı teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.