ŞemdinliHaber

Derecikli vatandaşlardan yol tepkisi

Güncel

Hakkari’nin Derecik ilçesinde Gelişen ve Koryürek Köy sakinleri yeni yapılan yolun standartlara uygun yapılmadığını iddia ettiler.

Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı Gelişen Köyü'nden başlayarak Koryürek Köyleri kapsayan, dört askeri üs bölgesine giden grup köy yolil özel idaresince ihale edildi. 13 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmaları 10 gün önce tamamlanırken, vatandaşlar yolun standartlara uygun yapılmadığını ileri sürdü.

Söz konusu yolda daha önce birçok kazanın meydana geldiğini belirten köy sakinleri, iki yıl önce bir öğrenci servisinin dar bir virajdan uçuruma yuvarlandığını ve dört öğrencinin hayatını kaybettiğini kaydettiler.

Köy meydanında toplanan vatandaşlar adına açıklama yapan Faris Çiftçi, yolun mevcut durumunun vahim olduğunu belirterek yetkililere seslendi. Seslerinin duyurulmasını isteyen Çiftçi, "Sesimizi duymalarını istiyoruz. Bu yolun bu şekilde olması, hem öğrencilerimizin hem de askerlerimizin can güvenliğini ciddi anlamda tehlikeye atıyor. Gelişen Köyü, 2020 yılında Türkiye'nin en büyük üçüncü köyü olarak seçilmişti. 4 bin 944 kişilik nüfusu ile Hakkari'nin Derecik ilçesine bağlı köy, bölgedeki stratejik ve sosyal önemiyle dikkat çekiyor. Bu hayati yolun düzgün bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz. Yetkililerin bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri sözü edilen 13 kilometrelik yolda asfaltlama çalışması işinin ihale edildiğini ve kuruma bağlı ilgili birimlerin kontrol ve denetim yaptığını ifade etti.

Gelişen - Koryürek köy yolunun geçici kabulünün yapılmadığını belirten yetkililer yüklenici firmanın sözleşmeye uygun çalışma yapma mecburiyeti olduğunu aksi durumda geçici kabulün yapılamayacağını hatırlattı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.