ŞemdinliHaber

DAİŞ, Tunuslu 2 gazeteciyi infaz ettiğini öne sürüyor

Güncel

DAİŞ çetelerinin sivillerin yanı sıra gazetecilere yönelik katliamlarına bir yenisi daha eklendi. Eylül ayından bu yana kayıp olan Tunuslu iki gazetecinin DAİŞ’in Libya kolu tarafından infaz edildiği iddia ediliyor.

DAİŞ çete örgütünün Libya kolu tarafından yayınlanan bir açıklamada, aylardır kayıp olan Tunuslu iki gazetecinin infaz edildiği duyuruldu. Çetelerin internette yayınlanan açıklamasına göre, gazeteciler Süfyan Şurabi ile Nadir Ktari’ye karşı ‘Allahın yasalarının uygulandığı’ savunldu.

Çetelerin Barqa vilayeti ‘iletişim servisi’ adına yayınlanan açıklamada, iki gazetecinin infazına ilişkin fotoğraflar da paylaşıldı. Fotoğraflarda her iki gazetecinin yakalandığı anlar ile infazı görülürken, infaza ait fotoğrafın net olmadığı dikkat çekiyor.

Tunuslu gazetecilerin infazına dair yayınlanan fotoğrafların gerçek olup olmadığı bilinmezken, Tunuslu yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.

DAİŞ çeteleri, Şurabi ve Ktari’nin ‘İslama karşı savaştığını’ savundukları bir televizyon kanalına çalıştıkları gerekçesiyle infaz ettiklerini de iddia ediyorlar.

DAİŞ’in infaz ettiğini savunduğu iki gazeteci en son Eylül ayında bulundukları Acdabiye bölgesinde silahlı grup tarafından alı konulmuşlar ve sonrasındaki günlerde de kaybolmuşlardı.

Süfyan Şurabi, 2011’de Tunus’taki devrim hareketleri sırasında oldukça aktif olan bir blog yazarı olarak biliniyordu. Ktari ise, çektiği fotoğraflar ile tanınan bir gazeteciydi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.