ŞemdinliHaber

Başkan Tekin'den karayollarına yaya kaldırımı tepkisi

Güncel

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin Şemdinli ile Altınsu köyü arasında yer alan ve aynı zamanda bir ilköğretim okulununda yer aldığı Kulke Ürisa mevkisinde yaya kaldırımı olmadığı için güzergahın tehlike yarattığını belirtti.

Tekin güzergahin öğrencilerin yoğun kullandığı bir mevki olduğunu önlem alınmadığı takdirde ölümlü kazalara davetiye çıkaracağını kaydetti.

Tekin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Burası Şemdinli ile Altınsu (Şapatan) Köyü arası Atatürk İlk Öğretim Okulunun da bulunduğu Kulkê Ürısa mevki. 

Altınsu (Şapatan) Köyü Şemdinli merkez ile birleşmiş ve tamamı yerleşim alanları olmuş durumda. Bu mevki de Sanayi Sitesi ve Atatürk İlk Öğretim Okulu bulunuyor. Okulun yaklaşık 1000 öğrenci mevcudu var. İnsanların da özellikle spor amaçlı yürüdüğü ve yayaların sık kullandığı bir yol. Aynı zamanda Şemdinli’ye girişin olduğu tek yol. Dolayısıyla küçük araçların dışında, kamyon ve tırların, büyük askeri araçların ve konvoyların da geçtiği bir yol. Bu yüzden hem yayaların hemde araçların yoğun trafiği olduğu bir bölge. 

Maalesef yayaların yoğun kullandığı ve yüzlerce öğrencinin yürüdüğü bu güzergahta yaya kaldırımları bulunmuyor. Yayalar araçların yolunda yürümek durumunda kalıyor. Üstelik yolda dar. Kış aylarında ise yoldan temizlenen karlar kenara atıldığı için yayalar tam anlamı ile araçların şeridinde yürümek zorunda kalıyor. 

Bu tır da öğrencilerin tam okuldan dağıldığı anda, öğrencilerin yolda yürüdüğü anda bu kazayı geçirdi. Öğrencilerin arasına dalmaması ise tam bir mucize. Bu bölgede son on gün içinde üç kaza meydana geldi. Ve aynı bölgede ölümlü kazalar da meydana geldi. Ancak şu ana kadar herhangi bir önlem alınmadı. 

Bu mevkide bir katliam yaşanabilir. Lütfen herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan bu bölgeye yaya kaldırımı yapın ve gerekli önlemleri alın. Aksi taktirde olası herhangi bir kazanın  müsebbibi Karayollarıdır" ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.