ŞemdinliHaber

6 ilde sel: 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayıp

Güncel

Kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Kırşehir, Kayseri, Sivas, Konya, Nevşehir ve Maraş'ta sel ve heyelan meydana geldi. Kırşehir'de sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti.

Dün etkili olan sağanak yağışlar Kayseri, Kırşehir, Maraş, Sivas, Konya ve Nevşehir'de sel ve heyelana neden oldu. Kırşehir'de sele kapılan bir kişi hayatını kaybederken, Kayseri Bünyan'da sele kapılan kişiyi arama çalışmaları sürüyor. 

MUSTAFA AKAR HAYATINI KAYBETTİ

Kırşehir'de dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Uzun Ali köyünde sel meydana geldi. Köyde çobanlık yaptığı öğrenilen 52 yaşındaki Mustafa Akar sele kapılarak gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Arama çalışmalarının ardından Akar, kaybolduğu yere 4 kilometre mesafede bulundu.

Sağlık ekipleri tarafından Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Akar, kurtarılamadı. Akar'ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı.

Öte yandan selin yaşandığı köyde çok sayıda tarla da zarar gördü.

SELE KAPILAN KİŞİ ARANIYOR

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde de dün akşam etkili olan sağanak sele neden oldu. Sel nedeniyle Güllüce Mahallesi'nde mahsur kalan araçlardan biri, sele kapılıp dere yatağına devrildi. 

İhbar üzerine bölgeye jandarma, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Aracı iş makinesi ile bulunduğu yerden çıkaran ekipler, sel sularına kapıldığı değerlendirilen biri kişi için arama çalışması başlattı.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da bölgeye giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bünyan ilçemizde yaşanan sel felaketi nedeniyle bazı vatandaşlarımızın mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz derhal çalışmalara başlamış, mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılmıştır. Kayıp bir vatandaşımızı arama çalışmaları ise halen devam etmektedir" ifadelerini kullandı. 

8 EVİ SU BASTI

Sivas'ın Gürün ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Tohma Çayı'nın taşması sonucu sel meydana geldi. 8 evi su basarken, ulaşımda aksama yaşandı. 

Akan sel suları ilçeyi Kayseri ve Malatya'ya bağlayan yolu ulaşıma kapattı. Sağanak yağışın etkisini yitirmesi ile birlikte bölgeye AFAD, özel idare ve karayolları ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması ile birlikte kapanan yoldaki sel suları ve çamurlar temizlenerek yol bir süre sonra ulaşıma açıldı.

PERİBACALARINDAN KAYA PARÇALARI DÜŞTÜ

Nevşehir'in merkez Göreme Beldesi'nde de dün öğleden sonra başlayan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kısa sürede şiddetini artıran yağış sele neden oldu.

Sel nedeniyle cadde ve sokaklar suyla dolarken, bazı otomobiller peribacalarından düşen kaya parçaları nedeniyle zarar gördü. Kent merkezinde de etkisini hissettiren sağanakla birlikte caddelerde su birikintileri oluştu. Yaklaşık yarım saat süren yağmur sonrası belediye ekipleri hasar tespit çalışması başlattı.

MARAŞ'TA 10 DAKİKADA METREKAREYE 8 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Maraş'ta etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte akşam saatlerinde sağanak nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Kısa sürede etkisini artıran sağanak yüzünden araçlar yolda ilerlemekte güçlük çekti.

Maraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) ve itfaiye ekipleri, alt geçitlerde ve yollarda su tahliyesi için çalışma yaptı.

Metrekareye 10 dakikada 8 kilogram yağış düştü. 

Konya’nın Kulu ilçesinde yağan şiddetli yağmur sonrasında sel meydana gelirken, Camikebir, Karşıyaka mahallelerinde evlerin zemin katları ve bahçeleri sel suları ile doldu.

Ekipler, su dolan evlerde çalışma yaparken sel nedeniyle evlerde maddi hasar oluştu. Ankara-Konya Kara yolunda araçları ile seyir halinde olan sürücüler de zor anlar yaşadı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.