ŞemdinliHaber

Ek vergi fiyatlara yansıdı: Chery rüyası sona mı eriyor?

Ekonomi

Son yıllara damga vuran Chery, dünyanın dört bir yanında satış rekorları kırıyordu. Ancak hem ABD hem de diğer ülkeler tarafından getirilen ek vergiler, Çinli otomobil devinin önüne adeta duvar oldu.

Çinli otomobil devlerinin hızla büyümesi devam ederken, AB ve birçok ülke, bu fiyat politikasına karşı ek vergiler getirdi.

Türkiye pazarına çok uygun fiyatlı modelleriyle giriş yapan Chery, fiyat performans araçlarıyla binlerce Türk vatandaşının gönlünde taht kurdu. Ancak Çinli otomobillere gelen ek vergiler, Chery otomobillerin fiyatlarına yansıdı ve uygun fiyatlı olmaktan çıktı.

Chery, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yaparak Tiggo 7 Pro ve Tiggo 8 Pro modelleri ile büyük ilgi topladı. Omoda 5 ise bu ailenin en sevilen modellerinden biri oldu. Bu araçların sunduğu donanımlar ve fiyatları, tüketicilerin ilgisini çekiyor. Chery'nin sunduğu fiyat aralığı, kalite ve özellikleri ile birleştiğinde, pek çok kullanıcı için cazip bir seçenek oluşturuyor.

CHERY EKİM FİYAT LİSTESİ

Ek vergilerle birlikte Chery modellerinin fiyatı arttı. Buna göre araçların güncel fiyatları şöyle oldu.

Chery Tiggo 8 Pro ve 7 Pro Fiyatları

2024 model yılı için Chery Tiggo 8 Pro Max, iki farklı donanım seçeneği ile satışa sunuluyor. Intelligent versiyonunun tavsiye edilen anahtar teslim fiyatı 2.055.000 TL, Exceptional versiyonu ise 2.200.000 TL olarak belirlenmiş. Diğer yandan, Tiggo 7 Pro Max modeli için de fiyatlar dikkat çekici. Intelligent versiyonu 1.820.000 TL, Exceptional versiyonu ise 1.980.000 TL olarak öne çıkıyor.

CHERY OMADA 5

Chery Omoda 5, kullanıcılar arasında oldukça popüler bir araç. 2024 yılı için bu aracın güncel fiyatlandırması; Vision donanım paketi için 1.650.000 TL, Intelligent donanım paketi için 1.800.000 TL ve Exceptional donanım paketi için 1.925.000 TL olarak açıklandı.

Chery'nin fiyat listesine baktığımızda, araçlarının sunduğu özellikler ile fiyatları arasında iyi bir denge kurduğunu söyleyebiliriz. Geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye'de en çok satılan sıfır kilometre araçlar arasında kendine yer bulmuş olan Chery, kullanıcılar tarafından oldukça beğeniliyor. Yüksek donanım seviyeleri ve modern tasarımı, Chery araçlarını cazip kılıyor.

CHERY TÜRKİYE'DE YATIRIMA HAZIRLANIYOR

Türkiye pazarında aktif olarak satış gerçekleştiren Chery, Türkiye'de yatırım yapmak için adımlar atıyor. Çinli firmanın ülkemizde fabrika kurmasıyla birlikte ilerleyen süreçte araç fiyatlarında önemli değişiklikler görülebilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.