ŞemdinliHaber

İran: İsrail'in saldırılarında 2 asker öldü

Dünyadan

İran devlet haber ajansı İRNA, orduya dayandırdığı haberinde, İsrail'in gece saatlerinde düzenlediği hava saldırılarında iki İran askerinin öldüğünü duyurdu.

İsrail'in İran'a gece saatlerinde düzenlediği hava saldırılarında iki askerin hayatını kaybettiği belirtildi. Reuters haber ajansının aktardığına göre, İran'ın resmi haber ajansı İRNA, İsrail'in saldırılarında iki askeri personelin yaşamını yitirdiğini aktardı.

Buna göre, İran'dan yapılan açıklamada, "İran İslam Cumhuriyeti ordusu, İran'ın güvenliğini savunup halkı ve İran'ın çıkarlarını korurken, suçlu Siyonist rejiminin saldırılarına karşı koyduğu esnada savaşçılarından ikisini kurban vermiştir" ifadeleri kullanıldı. İran'ın yarı resmi Tesnim haber ajansı da yine İran ordusuna dayandırdığı açıklamasında, İsrail'in gece saatlerinde düzenlediği saldırılarda iki askerin öldüğünü aktardı. 

İRAN 'HASAR SINIRLI' DEMİŞTİ

İran, 1 Ekim'de İsrail'e füze saldırılarında bulunmuştu. Tel Aviv, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini bildirmişti. İran medyası, İsrail'in Tahran'ın batısı ve güneybatısında bazı askeri üsleri hedef aldığını duyurdu. İsrail ordusu da İran'da askeri hedeflere saldırı düzenlediğini açıkladı. Saldırılardan birkaç saat sonra Tahran'da yeniden şiddetli patlamalar duyuldu. İran devlet televizyonu, seslerin Tahran'ın doğusundan geldiğini, İsrail'in saldırısına karşı hava savunma sistemlerinden ateşlenen füzelerden kaynaklandığını ve askeri tesislerin 'isabet almadığını' bildirdi. İsrail basını, saldırıların üç dalga halinde yapıldığını ve askeri noktaları hedef aldığını aktarırken, İran'dan gelen açıklamalara göre, Tahran, Kuzistan ve İlam kentlerindeki saldırılarda yaşanan hasar sınırlı oldu. 

Saldırıların ardından İran, hava sahasını ikinci bir duyuruya kadar kapattığını bildirdi. İran Acil Durum Merkezi, saldırılarda herhangi bir yaralı bilgisinin olmadığını kaydetti. İsrail ordusu, İran'da bazı askeri tesislere düzenlediklerini saldırının 'başarıyla tamamlandığını' açıkladı. İran'da uçuşlar, bugün saat 09.00 itibarıyla yeniden başladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.